Műhelytitkok Lépésről lépésre bemutatjuk a tészta elkészítését Előkészületek: legyen a kezünk ügyében minden szükséges dolog, készüljünk fel a munkára. Összeállítás: borítsuk össze az előre kiválasztott és kimért alapanyagokat. Dagasztás: alaposan “keverjük össze” a tésztát, dagasszunk belőle egy nagy gombócot. Dolgozzuk bele: csak dagasszuk-dagasszuk és be fogja venni az utólag hozzáadott lisztet. Lisztezés: megesik, hogy kell egy kis liszt még hozzá, ha túl lágy a tészta. Kész a dagasztás: a kész tésztát kigombócozzuk, 20 perc múlva enyhén átgyúrjuk. A tészta kinyújtása: nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 ujjnyi vastagra sodrófát használva. Csíkozás: csíkozzuk fel kb. 1-2 ujjnyi széles csíkokra pizzavágóval esetleg éles késsel. Tekerjük fel: tekerjük fel a tésztát a fára menetszerűen enyhén húzva a tésztát, hogy feszes legyen. Összedolgozás: nyomjuk a pulthoz a feltekert tésztás fát és görgessük fel-le, dolgozzuk szépen össze. Olajozás: étolajjal vagy olvasztott vajjal kenjük be a tészta felületét, hogy ráragadjon a cukor. Cukrozás: forgassuk bele kristálycukorba vagy vaníliás cukorba a tészta teljes felületét.